"Tajna uspeha u životu nije da čovek radi ono što voli, već da voli ono što radi." Vinston Čerčil
PROIZVODNJA
Proizvodnju jakih alkoholnih pića ostvarujemo primenom tradicionalnih metoda, uz korišćenje najsavremenije tehnologije.
VINO JE NAŠA LJUBAV
Vino je za nas „IZAZOV“ i „GUŠT“ i „ZAGRLJAJ“.
PRINCIPI
Naša proizvodnja zasniva se na tri osnovna principa rada:
1.
ČIST PROIZVODNI POGON I OPREMA
Proizvodnja rakije i vina, zahteva visok nivo higijene. To je uslov koji ne ostavlja prostor za kompromis. Pogon, destilacione kolone, cevi, hladnjaci, sudovi i sve ostalo što se koristi u procesu proizvodnje, održava se prema procedurama HACCP-a.
2.
KVALITET I PRIPREMA SIROVINE
Za koju god vrstu voća se opredelili, postoje koraci koji se moraju ispoštovati kako bi se iskoristio sav potencijal voća. Voće se ubira uvek u svojoj punoj tehnološkoj zrelosti, čime se obezbeđuje maksimalna količina šećera i izraženost sortne arome. Trulo voće i voće zahvaćeno plesnima izaziva nepoželjne mirise i arome. Sa druge strane, proizvodima od nedozrelog voća nedostajaće punoća ukusa i tipičnost. Higijena voća je takodje veoma važna. Obrano voće potrebno je oprati, čime se odstranjuju tragovi trave, zemlje i svega što može uticati na kvalitet kljuka. Oprano voće se dalje usitnjava i tom prilikom se od koštunjavog voća, odvajaju koštica i peteljka, za grožđe opna. Ovako pripremljeno voće spremno je za fermentaciju.
3.
DESTILACIJA ODMAH NAKON FERMENTACIJE
Fermentisani kljuk ima svoj „rok trajanja“. Pravilo je da se odmah po prelasku šećera u alkohol započne destilacija. Vrhunsko voće koje je fermentisalo u čistim sudovima, nakon destilacije mora dati destilat nadprosečnog kvaliteta. Svi ovi koraci utemeljeni su u procedure HACCP, u cilju potrebe za smanjenjem rizika u toku proizvodnje, odnosno poboljšanja kvaliteta proizvoda i ostvarenja bezbednosti i sigurnosti ka krajnjem potrošaču, što je jedan od naših osnovnih ciljeva.