"Tajna uspeha u životu nije da čovek radi ono što voli, već da voli ono što radi." Vinston Čerčil

Dobrodošli u destileriju i vinariju
Podrum Pevac” osnovanu 2008. godine!

PROIZVODNJA

Proizvodnju jakih alkoholnih pića ostvarujemo primenom tradicionalnih metoda, uz korišćenje najsavremenije tehnologije.

U svom sastavu posedujemo pogon za proizvodnju jakih alkoholnih pića i vina.
Govoreći o našim proizvodima, držimo se osnovnih načela a to su standardizovan kvalitet i sadržaj aktivnih komponenti na istom nivou, uz primenu sistema menadžemnta kvaliteta HACCP.
Naša destilaciona kolona je kapaciteta 1000 litara, sa indirektnim zagrevanjem parom preko duplog plašta, proizvedenoj u sopstvenoj kotlarnici. Sadrži šest podova i pruža visoke kreativne mogućnosti rektifikacije i proizvodnje različitih stilova destilata.
U svom sklopu, destilaciona kolona sadrži aromator, pogodan za proizvodnju džina, travarica i voćnih rakija intenzivnijeg aromatskig potencijala.
U sklopu sistema destilacije instsliran je predgrejač-cisterna za kontrolisano zagrevanje naredne šarže destilacije, koristeći energetske potencijale tople vode kao sekundarnog proizvoda destilacionog procesa.
Dužina trajanja destilacije prilagodjen je voćnoj vrsti i projektovanom stilu destilata iznosi od 5 do 8h.
Destilaciona kolona radi bez prekida prosečno 8 do 10 meseci godišnje. Proizvodni kapacitet dostiže i do 100000 litara godišnje.

VINO JE NAŠA LJUBAV

Vino je za nas „IZAZOV“ i „GUŠT“ i „ZAGRLJAJ“.

Proizvodnju vina ostvarujemo napornim radom u vinogradu, perfekcionizmom u vinariji i konstantnim istraživanjem i nadogradnjom kvaliteta.
U neposrednoj blizini Šumadije, na padinama lokaliteta Rekovac, nalaze se naši zasadi vinove loze. Površina koju trenutno pokrivaju naši zasadi je 6ha.
Kapacitet vinarije je 30000 litara, sa cisternama sa kontrolisanom fermentacijom i 12000 litara u bariku, poreklom od domaćeg hrasta.

PRINCIPI

Naša proizvodnja zasniva se na tri osnovna principa rada:

1.
ČIST PROIZVODNI POGON I OPREMA

Proizvodnja rakije i vina, zahteva visok nivo higijene. To je uslov koji ne ostavlja prostor za kompromis. Pogon, destilacione kolone, cevi, hladnjaci, sudovi i sve ostalo što se koristi u procesu proizvodnje, održava se prema procedurama HACCP-a.

2.
KVALITET I PRIPREMA SIROVINE

Za koju god vrstu voća se opredelili, postoje koraci koji se moraju ispoštovati kako bi se iskoristio sav potencijal voća. Voće se ubira uvek u svojoj punoj tehnološkoj zrelosti, čime se obezbeđuje maksimalna količina šećera i izraženost sortne arome. Trulo voće i voće zahvaćeno plesnima izaziva nepoželjne mirise i arome. Sa druge strane, proizvodima od nedozrelog voća nedostajaće punoća ukusa i tipičnost. Higijena voća je takodje veoma važna. Obrano voće potrebno je oprati, čime se odstranjuju tragovi trave, zemlje i svega što može uticati na kvalitet kljuka. Oprano voće se dalje usitnjava i tom prilikom se od koštunjavog voća, odvajaju koštica i peteljka, za grožđe opna. Ovako pripremljeno voće spremno je za fermentaciju.

3.
DESTILACIJA ODMAH NAKON FERMENTACIJE

Fermentisani kljuk ima svoj „rok trajanja“. Pravilo je da se odmah po prelasku šećera u alkohol započne destilacija. Vrhunsko voće koje je fermentisalo u čistim sudovima, nakon destilacije mora dati destilat nadprosečnog kvaliteta. Svi ovi koraci utemeljeni su u procedure HACCP, u cilju potrebe za smanjenjem rizika u toku proizvodnje, odnosno poboljšanja kvaliteta proizvoda i ostvarenja bezbednosti i sigurnosti ka krajnjem potrošaču, što je jedan od naših osnovnih ciljeva.

Scroll to Top

DOBRODOŠLI!

Pre nego što pristupite internet prezentaciji destilerije i vinarije
PODRUM PEVAC,
molimo Vas da potvrdite da li ste punoletni?