"Tajna uspeha u životu nije da čovek radi ono što voli, već da voli ono što radi." Vinston Čerčil

Destilerija i vinarija “Podrum Pevac” je prva proizvodnja u Srbiji koja za održavanje radnog sistema koristi solarne panele.
Veliki smo saveznici u borbi protiv klimatskih promena,
smanjenjem emisije ugljen-dioksida.

NAŠA PRIČA

Aleksandar Stanković - Vlasnik i vizionar

Nisam uvek radio ono što volim, ali sam se trudio da iz svakog posla preuzimam samo najbolje.
Sa velikim strpljenjem nizao sam iskustva i sanjao snove za koje sam znao da će postati moja realnost.
Godine 2008. uveren i siguran u svoju ideju, započinjem sa ispisivanjem istorije Podruma Pevac.
U datom trenutku znao sam da prepoznam ono što je potrebno tržištu i tako počeo sa proizvodnjom naše najstarije rakije “ŽUTA DUNJA“. Napredak je išao sporo, ali ja nisam odustajao.
Umeo sam da zastanem kad treba, da oslušnem i pitam. Prihvatao sam pohvale, ali sam iz kritika najviše učio.

IDEJE I UKUSI

Dostupni čitavom svetu

Kasnije su se nizale ideje, koje sam sa svojim timom saradnika, pretakao u najfinije ukuse rakija od šljive, loze, kruške, maline, kajsije.
I tako godinama, od destilerije koja proizvodi 20.000 litara destilata godišnje, došli smo do 100.000 litara destilata godišnje, dok čak 70 odsto naše ukupne proizvodnje ima priliku da proba čitav svet!
Danas naš PEVAC ima preko dvadeset različitih ukusa rakija i likera, dostupnih u preko stotinu različitih pakovanja.
Ideje i ukusi

NAŠE VINO

Govori jednu istinitu priču

Kako oduvek gajim jedinstvenu ljubav prema vinima, lako sam se odlučio da se oprobam i na tom polju.
Nazivi naših proizvoda govore jednu istinitu priču. Priča je bila IZAZOVNA i stvorila je trajni GUŠT. Budjenja uz KUKURIKU-KOKODA radi najrazličitijih poslova vezivanja, orezivanja i branja, doprineli su stvaranju novih misija, a koje su do sada uvek rezultirale ZAGRLJAJEM.
Širom sveta nalazimo na istomišljenike, poslednji su izjavili za naš Gušt:
“Fine aromas of oak, smoke, toast and caramel. The palate has nice acidity and notes of white peach and white pepper. Very attractive.”
Ovakve poruke su, ne samo dobar vetar u ledja, već jačanje samosvesti ka krajnjem cilju BITI PRVI, BITI JEDINSTVEN.
Naša vinarija je prva u svetu 2023. godine proizvela belo penušavo vino od crvene autohtone sorte groždja Prokupac.
Međutim, naši snovi su i dalje veliki…
Danas naše preduzeće poseduje sistem bezbednosti hrane HACCP, u cilju potrebe za smanjenjem rizika u toku proizvodnje, odnosno poboljšanja kvaliteta proizvoda i ostvarenja bezbednosti i sigurnosti ka krajnjem potrošaču.

NAŠ TIM

15 iskusnih i obrazovanih stručnjaka u različitim poljima

Cenimo naše zaposlene jer smatramo da je njihovo zadovoljstvo osnovni preuslov za uspešno poslovanje.
Glavni fokus svih zaposlenih je orjentisanost ka klijentima i njihovim potrebama, kroz koju će se osigurati rast kompanije kao i rast svakog zaposlenog ponaosob.
Pevac destilerija

NE SMEMO ZANEMARITI DIZAJN

Jedan od tajnih sastojaka

Imidž PODRUMA PEVAC ne bi postojao bez planiranog, kooriniranog i profesionalnog delovanja i oblikovanja pojedinačnih elemenata preduzeća u vizuelne prezentacije firme, koje su uskladjene sa kompletnom koncepcijom marketinga na čijem čelu je moja draga supruga Ivana Nikolić Stanković.
Njen moderan pristup daje dodatnu svežinu, kao završni pečat našeg truda i rada.
Ne kažu slučajno za naše rakije i vina, da poseduju jedan tajni sastojak. Taj sastojak je ljubav.

EKOLOŠKA SVEST

Obnovljivi izvori energije

Globalna energetska kriza je aktuelan problem planete koji tokom godina poprima sve veće razmere. Potrošnja prirodnih resursa, ratovi, manipulacija cenama energenata ili pak zaštita životne sredine samo su neki od razloga za istraživanje i masovni prelazak na alternativne i održive izvore električne energije.
Jedan od takvih izvora je i sunčeva energija koja se u struju pretvara zahvaljujući solarnim panelima.
Kao prva proizvodnja u Srbiji koja za održavanje radnog sistema koristi solarne panele, veliki smo saveznici u borbi protiv klimatskih promena, smanjenjem emisije ugljen-dioksida u procesu proizvodnje energije, bilo električne, toplotne ili mehaničke.

TRADICIJA

Od preko 100 godina

Priča o destileriji i vinariji Podrum Pevac ima duboke korene i ispunjena je porodičnom tradicijom. Deda Veličko Nikolić ostavio je neizbrisiv trag praveći buriće za rakiju i vino, a nasledstvo od preko 100 godina u obliku pintorskog alata čini ga još vrednijim.
Aleksandar i Ivana su preuzeli tu strast i tradiciju, osnivajući Podrum Pevac 2008. godine. Njihova odluka da se vrate na selo i izgrade destileriju i vinariju na porodičnom imanju pokazuje posvećenost očuvanju i unapređenju porodičnog nasleđa.
Aleksandar, sa svojom ljubavi prema pravljenju rakije i vina, donosi tradicionalno umeće u savremeno doba, dok Ivana svojim dizajnom etiketa i brendiranjem doprinosi prepoznatljivosti Podruma Pevac.

ŽIVELI!

Ova priča o ljubavi prema tradiciji, vinu i rakiji, kao i porodičnom zajedništvu, ne mora zahtevati poseban razlog da dignemo čašicu u vis i kažemo ŽIVELI!

Scroll to Top

DOBRODOŠLI!

Pre nego što pristupite internet prezentaciji destilerije i vinarije
PODRUM PEVAC,
molimo Vas da potvrdite da li ste punoletni?