MUTINA DESETKA

“Moj prijatelj iz Kragujevca Aleksandar Stanković, koga zovu Pevac, kao što mene zovu Muta, ispekao je pre deset godina rakiju, koja je po meni, kao i godinama koliko je odležala, dobila ime. Za vreme mog boravka u Kragujevcu, lepo smo se družili, šalili, pekli zajedno, od najboljih ranki i on je došao na tu ideju. Pevac to pravi za inostranstvo isključivo i veliki je majstor svog posla, a ja sam samo pomagao. Znate, u srcu Šumadije se pije samo šljiva, kao što se u Crnoj Gori pravi i konzumira isključivo loza.” je deo onoga što je legenda našeg sporta Miroslav Nikolić Muta nedavno ispričao u   intervjuu koji je dao Blicu.

Na pitanje Blicovog novinara da li su oni koji probaju našu “Desetku” zadovoljni, Muta odgovara:

“I te kako. Traže još, ali nemam da toliko poklonim, a i mnogo je skupa. Evo, ispečena je nova tura i stavljena u bure da odleži, a kada prođe dovoljno vremena, biće još.”