Srpska zlatna rakija: Sada bukvalno možete da probate 23-karatne listiće zlata

Za prestižnim napitkom poludeo je ceo svet, pa ne čudi što se limitirana količina rakije sa pravim, jestivim zlatom i ukusom dunje našla na rafovima radnji u Sloveniji, Austriji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, dalekoj Kini, pa čak i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Vlasnik proizvodnje iz okoline Kragujevca, Aleksandar Stanković, kaže da je na ideju došao, a gde drugo nego u kafani.

– Sa društvom sam u kafani probao šampanjac sa zlatnim listićima i konstatovali smo da tako nešto, tradicionalno, ne postoji na našem tržištu. Na pamet mi je pala rakija i prvi smo u zemlji kojima je pošlo za rukom da proizvedu rakiju sa zlatom. Taj plementi metal nabavljamo iz Austrije, a da bi bio jestiv, zlato mora da bude od 23 ili 24 karata i da se iseče na mikrodelove. Na 20 litara rakije se stavi tek jedan gram zlata, koje se pre svega konzumira kao antioksidans – objašnjava ovaj mladi, uspešni preduzetnik.

Ceo članak možete pročitati OVDE.